Macam mana nak rawat kulit kering ni?

Kulit kering dan pecah-pecah memang boleh jadi menyusahkan dan tak selesa. Kulit yang kering tu macam kasar, keras, dan rasa berkuping. Penting untuk mengetahui, kelembapan kulit ni penting sangat untuk jaga kulit supaya lembap dan sihat.

Bila kulit kehilangan kelembapan semulajadi, lapisan pelindung kulit pun jadi lemah dan senang rosak. Kulit kering ni selalunya akan ada masalah kulit pecah-pecah, retak, dan gatal-gatal. Memang buat rasa tak best dan kurang keyakinan diri.

Tapi dengan penjagaan kulit agar sentiasa lembap, kita boleh kurangkan masalah kulit kering dan pecah-pecah ni. Kelembapan membantu menjaga keseimbangan air dalam kulit, elak kehilangan air terlalu banyak, dan kuatkan lapisan pelindung kulit.

Untuk penjagaan kulit lembap, gunakan produk penjagaan kulit yang ada bahan pelembap macam asid hyaluronik, gliserin, atau ceramide. Elakkan guna pembersih kulit yang terlalu kuat dan pastikan lepas cuci muka, pakai pelembap.

Jom lihat kandungan di dalam Ensutouch moisturiser atau 72H Auto Replenish Deep Hydrating Gel. 

 

Ensutouch Moisturizer Pelembap Selamat 72 jam

nDi sini kita dapat melihat terdapat 3 bahan kandungan yang mempunyai kelembapan iaitu : Bromex Bioactive, Cylindrica Imperata Root Extract dan Saccharide Isomerate. Yang penting kesemua bahan kandungan adalah daripada sumber semulajadi tanpa memudaratkan kulit wajah kita dalam jangka panjang.

Cuaca panas sekarang ni teramat digalakkan untuk menggunakan Ensutouch Moisturiser, akan menjadikan kulit kita sentiasa dalam keadaan lembap dan tiada kesan terbakar.

Klik di sini untuk dapatkannya.